Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Welkom in de praktijk

Geachte patiënt,     

Vanaf 1 januari 2013 worden de tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici weer landelijk door de overheid vastgesteld.

De tandarts of orthodontist informeert vooraf over welke behandeling hij/zij bij gaat uitvoeren en welk tarief daarbij hoort. Dit doet hij via een tarievenlijst in de praktijk en op de praktijkwebsite. 

Op deze tarievenlijst staat een aantal door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde behandelingen (prestaties) die voor alle tandheelkundig zorgverleners gelijk is. Met deze door de NZa vastgestelde behandelingen heeft men de mogelijkheid om mondzorgverleners onderling te vergelijken.

Het vergelijken is nog best lastig, want de tarieven kunnen om een aantal redenen afwijken: materiaalkeuze, service en investeringen in innovatieve behandelmethodes. Wij raden aan om deze kwaliteitsaspecten mee te nemen in het vergelijken van de tarieven.

Deze tarieven liggen natuurlijk, voor u als patient,  ter inzage in onze praktijk voor u klaar.

Voor verdere uitleg kunt u ook kijken op www.allesoverhetgebit.nl