Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Welkom

Weet u wel wat u wilt met uw gebit?  Uw glimlach is de onze!!

In elke relatie is het belangrijk om elkaar goed te leren kennen, zo ook in de onze. Het is voor een tandarts uiterst belangrijk om te weten wat de patiënt eigelijk wil met zijn gebit. Dat is wellicht een wat vreemde benadering, want wie heeft zich ooit afgevraagd wat hij met zijn gebit wil? De meeste mensen willen zich lekker voelen, er goed uitzien, goed kunnen kauwen en ze willen hun eigen tanden en kiezen hun leven lang behouden.  Maar ze hebben liefst ook lage tandartsrekeningen op de deurmat.

Dat kan allemaal in onze praktijk, maar daaraan dient een zorgvuldige planning en gezamenlijke langetermijnafspraken aan vooraf te gaan. Een grondige planning voorkomt eindeloze reparatiekosten.

Het belangrijkste wat een tandarts doet is een diagnose stellen want op een verkeerde diagnose volgen er wellicht volstrekt onnodige behandelingen die ook nog niet zijn terug te draaien. Het is met het boren c.q. trekken van tanden en kiezen: Weg is Weg.

Maar belangrijker nog, dan een tandarts die een diagnose stelt, is zelfdiagnose door de eigenaar van het gebit: u. Als u de problemen in uw mond begrijpt, begrijpt u ook de mogelijke oplossingen.


Daarom zullen we samen een diagnose stellen met een aanvullend röntgenoverzicht (naar gelang de gebitsituatie zullen er tijdens het 1e consult een overzichtsfoto X21  en 2 of meer kleine rontgenfoto´s gemaakt worden en indien nodig worden aangevuld met een verder uitgeschreven behandelplan  en eventuele studiemodellen


Daaruit volgt begrip en kennis van de uitgangssituatie en kan een bepaalde route worden afgesproken richting herstel esthetiek en functie. 

Een van de eerste aandachtspunten is het feit of er in uw mond actieve tandheelkundige ziekteprocessen aanwezig zijn: cariës (gaatjes)en parodontitis (tandvleesontstekingen) zijn daaronder de belangrijkste. Wij kunnen u leren en helpen uw gebit adequaat te reinigen : beter 1 maal daags grondig dan 6 keer half.

Dat is geen loze belofte, maar een feit. Wij kunnen u leren hoe u langdurig plezier van uw gebit kan blijven houden, zelfs als u zich niet veel gerepareer kunt veroorloven.  (Met wij bedoel ik de preventieassistentes mevr.van Dijk, mevr. Kuijter en paro-assistente mevr. Spaargaren en mijzelf de tandarts.)

Tandheelkundige gezondheid is uniek. Je kunt het niet kopen en niet cadeau krijgen. U heeft het zelf met de tandenborstel in de hand.Als u een gezond gebit wilt dan kan het.

Eerst moeten de spoedeisende behandelingen worden uitgevoerd, indien uw gebit dat nodig heeft. Daarna zijn de meeste zaken te plannen.

Denk hierbij aan plekken die U niet kunt reinigen; rond hakende vullingen, of overhangende vullingen tussen uw tanden en kiezen en brokken tandsteen.

Vervolgens zal ik proberen alle andere oorzaken te verwijderen die snelle veroudering en overmatige slijtage van uw gebit bevorderen. Alleen dan kunnen we samen het gebit behandelen zodat voor langere tijd geen reparaties meer nodig zijn.

Het sterke punt van het het samenwerken en samendenken in de mond is het feit dat in een gezonde mond behandelingen op elk moment kunnen worden gepland :

wanneer het U en Uw budget het beste past.

In het verleden moest er wellicht om allerlei redenen worden uitgeweken naar tweede–keus oplossingen die herhaaldelijk aan reparaties toe waren.

Nu kan er gewoonlijk worden gewacht tot we het goed voorspelbaar kunnen doen.

Ons gezamenlijk doel: Mooie tanden in een gezonde mond

Met vriendelijke groeten

J.W.J. Spaargaren, uw tandarts?